Nieuws   Zoeken 

Lisette's risotto met spinazie en ham
Ingredienten: (2 pers.):
250 gram (wilde) spinazie (en voor de wat luiere mens grof gehakte
spinazie uit blik van bijv. Hak)
2/3 uien
2 plakken (achter)ham van elk ca. 75 gram
3 eetlepels olijfolie
200 gram (rondkorrelige Italiaanse) rijst
ca. 0.5 liter bouillon (van een tablet)
20 gram boter
100 gram geraspte overjarige Goudse kaas
Bereiding:
Snijd de wortelaanzet van de toefjes (wilde) spinazie, was de groente en laat hem goed uitlekken. Snijd het blad en de stelen in grove stukken. Pel en snipper de uien. Snijd de ham in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de uiensnippers zachtjes in 3/4 minuten glazig. Voeg de rijst toe en roer ca. 1 minuut tot alle korrels glanzen van de olie. Verwarm intussen de bouillon. Schenk ongeveer een derde van de hete bouillon bij de rijst en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie op hoog vuur al roerend enigzins slinken. Draai dan het vuur lager en laat de risotto al roerend zachtjes koken tot het vocht is opgenomen en voeg dan weer een scheutje bouillon toe. Ga zo door tot de rijst gaar is (ca. 25 minuten) en de bouillon is opgenomen. Voeg na de eerste 10 minuten de hamblokjes toe. De risotto moet een romige textuur hebben en vrij vochtig zijn. Roer tot slot de boter en 75 gram kaas door de risotto en breng hem op smaak met zout en peper. Laat de risotto nog 2 minuten rusten. Serveer de rest van de kaas apart. Smullen!!
Receptnummer: 3443 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Li SETte
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept