Ingrid's favoriete spinaziestamppotje met paturain |
Ingredienten: (3 pers.):
800 gram geschilde aardappels
zout
3 pond verse spinazie
(of 450 gram bladspinazie uit de diepvries)
1 el. olijfolie
250 gram ontbijtspekblokjes (1 pakje)
1 grote ui
1 rode paprika
1 kuipje (80 gram) peper paturain
| Bereiding:
Kook de aardappels in een laagje water met een snufje zout in ca. 20 min. gaar. Kook de spinazie even en snijd deze grof of verwarm een pakje diepvries-spinazie volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit de olie en bak de spekblokjes uit. Bak de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden paprika 4 min. mee. Giet de aardappels af en maak een puree ervan met zout, peper en nootmuskaat. (of maak puree uit een zakje) Meng dit met het ontbijtspekmengsel en de spinazie. Verdeel de paturain over de stamppot. Lekker met een gehaktbal, speklapje of karbonade. |
Receptnummer: 3448 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Ingrid |
Opmerking: Dit is een van de lekkerste stamppotten die ik ken (persoonlijke smaak). Je kunt het jezelf gemakkelijk maken door diepvries-spinazie en puree uit een zakje te gebruiken, dan ben je nog sneller klaar! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |