Lisette's kippenbouten met knoflook uit de oven
Ingredienten: (2 pers.):
kippenbouten
2 tl kipkruiden
30 gram boter
zout en peper
1.5 dl kippenbouillon
10 (!) knoflookteentjes
2 eetlepels gesnipperde peterseli
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Wrijf de bouten in met de kipkruiden. Verhit de boter in een koekenpan en bak de bouten in ca. 3 minuten rondom lichtbruin. Leg de bouten in een ovenschaal. Roer de aanbaksels in de pan los met de bouillon en schenk de jus over de bouten in de schaal. Leg de ongepelde knoflookteentjes rondom de kippenbouten. Laat de bouten in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar worden. Bestrooi het gerecht met peterselie. Aan tafel worden dan de knoflookteentjes uit hun velletjes geperst en op de kip gesmeerd. Een hemels gerecht voor kip en knoflookliefhebbers!!!
Receptnummer: 3457 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Li SETte
Opmerking:
Lekker met pasta of aardappelpuree en een salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept