Nieuws   Zoeken 

Lisette's allerlekkerste Shepherd's Pie
Ingredienten: (4 pers.):
1 pakje aardappelpuree a la minute (alle drie de zakjes gebruiken)
zout en peper
3 uien
2 grote appels (goudrenet)
50 gram boter
500 gram rundergehakt
1 kruidenbouillontablet
1 dl gezeefde tomaten
2 el tomatenpuree
een hele grote scheut Worcestershiresaus
1 ei
2 dl melk
200 gram geraspte belegen Goudse kaas
2 eetlepels paneermeel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden C. Pel en snipper intussen de uien. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de helft van de boter in een braadpan en fruit de uien zachtjes goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit met een vork rul en grijs. Roer vervolgens de blokjes appel door het gehakt. Los de bouillontablet en de tomatenpuree op in 1 dl heet water en roer dit door het gehaktmengsel. Voeg ook de gezeefde tomaten toe. Laat het geheel zonder deksel zachtjes ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Maak ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop het ei los met de melk en roer er vervolgens 150 gram van de geraspte kaas doorheen. Roer dit mengel door de puree en breng de puree zo nodig op smaak met zout en evt. een snufje nootmuskaat. Als het gehaktmengel uitgeprutteld is, breng alles dan op smaak met een lekkere flinke scheut worcestershiresaus en met zout en peper. Doe het mengsel in een ovenschaal, schep de aardappelpuree erop en strijk de bovenkant glad. Meng de rest van de kaas en het paneermeel door elkaar en strooi dit over de puree. Laat de Shepherd's Pie in het midden van de oven in ca. 20 minuten een mooi bruin korstje krijgen. Om je vingers bij op te eten!
Receptnummer: 3458 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Li SETte
Opmerking:
Geef er aan tafel piccalilly bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept