Ingredienten: (4 pers.):
500 gram of meer hele snijbonen
rookworst
stukje brandnetelkaas of tuinkruidenkaas van 150 gram
slasaus op yogurtbasis met tuinkruiden
stokbrood
en een kuipje kruidenboter | Bereiding:
snijbonen in ruitjes snijden, afwassen en opzetten, 5 minuten laten koken. Ondertussen de rookworst in schijfjes snijden en de schijfjes halveren. De kaas in kleine blokjes snijden, dit alles in een grote schaal doen. Als de snijbonen gaar zijn deze afgieten.Daarna afspoelen met koud water. De snijbonen bij de worst en de kaas doen endoor elkaar mengen, samen met een flinke scheut slasaus.Een paar uur in de koelkast zetten. Serveren met stokbrood en de kruidenboter, bon appetit! Heerlijk gerecht voor in de zomer, ik maak dit meestal de avond van te voren klaar, als het een tijdje in de koelkast heeft gestaan smaakt het nog lekkerder. |