Nieuws   Zoeken 

Beppie's 'perzikentoetje'
Ingredienten: (4 pers.):
6 perziken
75 gr. amandelspijs
1 eierdooier
8 bitterkoekjes
1 theel. geraspte citroenschil
2 eetl zoete witte wijn
1-2 eetl. boter/margarine
Beetje crème fraîche
Bereiding:
Voorbereiden: Perziken halveren ontpitten en uithollen. Perziken in een ovenschaal zetten. Overgebleven vruchtvlees van de perziken fijnsnijden. Amandelspijs fijnprakken en mengen met de fijngesneden perzik, eierdooier, bitterkoekjes, citoenrasp en wijn. Mengsel over de uitgeholde perziken verdelen. Tot bereiding goed koelen. Bereiden: Oven voorverwarmen op 180°C. Boter over de vulling verdelen en de perziken in het midden van de oven ± 20 min. bakken. Lekker met een schepje crème fraîche.
Receptnummer: 3478 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Met de combi-magnetron heb je 15 min. tijdwinst!! Combi-magnetron voorverwarmen op 200°C. Recept volgen en de perziken in de combi-magnetron, onafgedekt in 7-10 min. goudbruin bakken op 350 Watt en
200°C. Ik heb zelf geen combi-magnetron, dus weet eerlijk gezegt niet wat het resultaat dan is, maar het staat bij het recept dus ik geef het maar door!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept