Ingredienten: (4 pers.):
25 gr. boter/margarine
1 eetl. olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 1/2 dl. droge witte wijn
1 blik tomatenblokjes.(400 gr.)
1 theel. gedroogde oregano.
1 eetl. suiker
Zout/peper
400 gr. kabeljauwfilet, (of een andere vissoort)
4 laurierblaadjes
(extra nodig):
4 stukken bakpapier!!
| Bereiding:
Boter of olijfolie verhitten en de ui en knoflook hierin ± 5 min. bakken. Wijn, tomaat, oregano, suiker, zout en peper toevoegen en mengsel op zacht vuur ± 15 min. laten koken tot een dikke saus. Saus tot gebruik in de koelkast bewaren! Bereiden : (20 min. voor serveren). Oven voorverwarmen op 220°C. Saus verwarmen en in het midden van stukken bakpapier scheppen. Vis met zout/peper bestrooien en over de saus verdelen. Hierop laurierblaadjes en olijven leggen. Papier tot pakketjes dichtvouwen en pakketjes 8 - 10 min. in het midden van de oven leggen tot de vis gaar is. Lekker met een groene salade en stokbrooid!!! |