Nieuws   Zoeken 

Nynke's snelle aardbeienslagroomtaart
Ingredienten: (8 pers.):
1 kant en klare sponsvlaai bodem
bakje aardbeien
slagroom
suiker
mascarpone
poedersuiker
Bereiding:
steek met een grote kookring of springvorm de rand van de sponsvlaai, zodat je een vlakke bodem overhoud. Halveer deze zodat je een bodem en bovenkant van de taart hebt. Plaats de bodem weer in de ring. Halveer genoeg aardbeien in de lengte om de hele taart rond te kunnen. Plaats ze met de snijkant naar buiten tegen de ring aan. Snij aarbeien verder in stukjes en strooi ze over de bodem. Klop de slagroom met de suiker stijf en voeg daaraan de mascarpone toe. Verdeel het mengsel over de aardbeien en zorg dat de bovenkant mooi plat is. Leg de tweede helft van de taart hierop, druk wat aan voor de stevigheid en verwijder de ring. Strooi flink wat poedersuiker over de taart, helemaal bedekken. Verhit een metalen sateprikker o.i.d. en druk die met regelmatige afstanden in de poedersuiker zodat je een mooi patroon krijgt. Als extra feestelijke finish kun je nog wat verse aardbeien over de top verdelen.
Receptnummer: 3491 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Nynke
Opmerking:
In dit recept wordt slagroom met mascarpone gebruikt. Dit kun je natuurlijk op allerlei manieren varieeren. Wees cratief met dit basis recept.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept