Ingredienten: (6 pers.):
3 wortels
1 rode ui
2 eetl. olijfolie
250 gr. langkorrelige rijst
1/2 litr, kippenbouillon
4 groene asperges of 150 gr. broccoli
100 gr. champignons
150 gr. diepvrieserwten
1 bosje peterselie
2 tomaten
1 eetl. geraspte Parmazaanse kaas
Zout/peper | Bereiding:
De wortels schoonmaken, en in dunne plakjes snijden. De ui snipperen. De olie in een wadjan verhitten. De wortels en de ui hierin 5 min. stoven tot ze glazig zijn. De rijst en de bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Afgedekt ong. 15 min. zachtjes laten koken. De asperges wassen, alleen het onderste gedeelte schillen en in stukjes van ong. 5 cm. snijden.(Of maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes). De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De champinons, de asperges, en de erwtjes aan de rijst toevoegen en ± 4 min. mee laten koken tot het vocht is opgenomen. De peterselie fijnsnijden. De tomaten in blokjes snijden en samen met de peterselie door de kaas mengen. Op smaak brengen met peper/zout. Direct serveren! |