Ingredienten: (1 pers.):
1 courgette
tarly
6 plakken brie
chilipoeder
marinade:
sojasaus
oestersaus
chilisaus
2 teentjes knoflook uit de pers
rode wijnazijn
basterdsuiker | Bereiding:
maak de marinade van een flinke scheut sojasaus, een klein scheutje oestersaus, wat druppels chilisaus, de knoflook, een scheutje rode wijnazijn en basterdsuiker naar smaak. Roer alles goed doorelkaar. Schaaf plakken van de courgette in de lengte (gaat makkelijk met een kaasschaaf), doe de plakken in de marinade en zorg ervoor dat ze helemaal onder komen te staan.Laat een kwartiertje rusten. Kook ondertussen de tarly (niet te gaar). doe de tarly in een ovenschaal, daaroverheen een laagje courgetteplakjes, vervolgens 2 plakken brie, dan weer courgette en eindig met de brie. Bestrooi de brie telkens met een beetje chilipoeder. Zet de schotel in de oven op ongeveer 225 graden,zo'n 20 minuten. |