Nieuws   Zoeken 

Trijna's jachtschotel met zuurkool
Ingredienten: (2 pers.):
500 gr rundergehakt
olijfolie
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
1 zakje hachee kruiden
1 blikje tomatenpuree
500 gr zuurkool
2 goud reinetten
700 gr aardappelpuree
paneermeel
vlokjes magerine
Bereiding:
Hak de uien en knoflook en fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de gehakt toe en bak dit rul. Voeg de specerijen en tomatenpuree toe en laat dit even mee bakken. Kook de zuurkool in ruim kokend water gedurende 10 minuten, en laat het goed uitlekken. Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd de appels in plakken en bak ze even kort aan in de koekepan. Vet een ovenschaal in. Verdeel 1/3 van de aardapelpuree over de bodem. Schep hier de helft van het gehaktmengsel over, dan de helft van de zuurkool en de helft van de appels. Herhaal dit nog een keer en sluit af met een laag aardappelpuree. Verdeel hier wat paneermeel en vlokjes magerine over en zet de jachtschotel in de oven bij 175 graden gedurende 20 minuten.
Receptnummer: 3505 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Trijna
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept