Corlinda's balinese kapucijners
Ingredienten: (4 pers.):
1 blik kapucijners
0.5 blik ananas
1 bakje taugé
1-2 paprika's
1-2 uien
1-2 teentjes knoflook (uit de knijper)
1 prei
4 ons gehakt
selderie groen
kerrie
chilipoeder
knoflookpoeder
zout, peper
ketjap (2 lepels)
2-3 lepels slaolie
eventueel sambal
Bereiding:
Doe de kruiden door de gehakt en prak het met een vork door elkaar doe de olie in een braadpan. Verhit het en bak hier het gehakt korrelig hierin. Voeg gesnipperde ui toe en daarna de fijn-gesneden paprika. Snij de prei in ringen en doe ze ook in de pan. Laat alles 10 a 15 minuten koken (zachtjes) doe er ketjap bij. Voeg kapucijners en stukjes ananas toe en meng alles door elkaar breng het aan de kook en laat het nog ongeveer 5 a 10 minuten door koken. Op het laatst de selderij erbij, de chilipoeder, sambal en de ketjap op tafel zetten!
Receptnummer: 353 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Corlinda Haakman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept