Nieuws   Zoeken 

Els' boerenkaasfondue
Ingredienten: (4 pers.):
Pnd. geraspte Cheddarkaas
3 dl bier (gewoon pils)
teentje knoflook
1 el maizena
1 tl mosterd
peper
stokbrood of een lekker boerenbrood
piccalilly
verder bijv. bleekselderij, kerstomaatjes, komkommer, bloemkool enzo om te dippen.
Bereiding:
Bier in fonduepan of andere pan doen en verhitten, knoflook erboven uitpersen. Peper erboven malen. Dan voeg je de kaas en mosterd toe en op een laag vuurtje verwarmen tot de kaas gesmolten is. Maizena aanmaken met wat water, ik doe meestal 2 el maizena maar giet dan niet alles er in 1 keer in, kortom uit de losse pols -werk! Er doorheen roeren en blijven roeren tot het een egaal geheel is. Lekker brood erbij, de groente en dippen maar! O ja, na het dippen even door de piccalilly en lekker smikkelen!
Receptnummer: 3533 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Dit is een engelse kaasfondue, vandaar die piccalilly en cheddar. Wij zijn helemaal verzot op kaasfondue in alle smaken en soorten. Een tip gebruik eens je restjes kaas om een fonduetje te brouwen. Is vaak heel verrassend. En met geitenkaas in combinatie met een kruidenkaas of "blauwe"kaas is helemaal super!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept