Nieuws   Zoeken 

Hanneke's salade met asperges en feta
Ingredienten: (4 pers.):
3 gele paprika
3 bosuitjes
750 gram groene asperges
150 gram spinazie
50 gram feta
3 eetlepels kruidenazijn
6 eetlepels olijfolie ( extra vergine)
1 ½ eetlepel verse dragon
6 theelepeltjes dragonmosterd (of mosterd met dragon erdoor)
snufje zout
zwarte gemalen peper
Bereiding:
Maak de asperges schoon en snijd ze in drieën. Kook de asperges in ruim kokend water met zout in ca. 4 minuten beetgaar. Maak intussen de paprika schoon en snijd ze in ringen. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Laat de spinazie goed uitlekken. Snijd ondertussen de feta in blokjes. Laat de asperges in de zeef uitlekken. Klop de azijn , de mosterd en de olie met wat zout en peper tot een sausje. Roer de dragon erdoor. Verdeel de spinazie, de paprikaringen, de asperges en de feta over de borden. Schenk tot slot de dressing en de uiringetjes erover. Dit gerecht is lekker met bv. geroosterde pita broodjes of brood met gemengde zaden. Wat roomboter is onontbeerlijk bij dit brood
Receptnummer: 3535 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
dit lekkere recept heb ik van een van mijn clubmailvirienden Thanks Sineke!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept