Corlinda's jachtschotel
Ingredienten: (4 pers.):
Poulet
Zout
Peper
1 tl bouillonpoeder
2 blaadjes laurier
1 ui
2 kruidnagels
1-2 el boter
0.5 dl water
0.5 el azijn
1 appel
1 el suiker
2-3 aardappels
0.5 dl water
zout
paneermeel
klontje boter
Bereiding:
Doe zout en peper op de poulet, smelt boter en bak de poulet bruin. Snij de ui in stukjes en doe dit ook bij de poulet, laat de ui bruin worden. Doe water bij de poulet en ui, zodra de poulet goed bruin is. Doe er dan ook bouillonpoeder, laurier, kruidnagels en azijn bij en breng het aan de kook, en laat het zo'n 30 minuten sudderen. schil de aardappels en zet ze op met water en zout en laat ze 25 minuten koken (gaar) schil de appel en snij het in stukjes doe dit in een pan met water, suiker en kaneel, zodat je een soort appelmoes krijgt. Als de poulet gaar is, giet je het vocht eraf (BEWAREN) Haal de laurier en kruidnagels eruit. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn maak aardappelpuree met het vocht van de poulet vet een vuurvaste schaal in met boter en paneermeel doe dan laagje poulet, aardappelpuree, en appelmoes laagje poulet etc.
Strooi als laatste nog een paneermeel over het geheel
zet de schaal in de oven op 8 graden of 175 graden Midden in, als er een korstje opkomt mag het eruit. Zo'n 15 tot 20 minuten in de oven.
Receptnummer: 354 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 75 min. | Meer recepten van: Corlinda Haakman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept