Nieuws   Zoeken 

Beppie's 'Recept Nummer 100' sardientjestaart
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. tomaten, ontveld.
2 sjalotjes.
3 - 4 eetl. olijfolie.
Snufje suiker.
2 takjes verse marjolijn.
Zout/peper.
6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid.
6 grote sardines.
2 eetl. mosterd.
15 zwarte olijven.
Blaadjes marjolijn.
Extra nodig:
Ronde taartvorm van ± 22 cm Ø,
ingevet; bakpapier en steunvulling,
(bijv. knikkers of oude peulvruchten).
N.B.
Ik ga het in de springvorm bakken!
Bereiding:
Snijd de tomaten ( op 2 na) in stukjes, bak de sjalotjes 5 min. in de olie, voeg de gesneden tomaten, marjolijn, zout en peper toe en laat dit mengsel ± 20 min. zachtjes pruttelen tot een saus. Verwarm de oven voor op 210 °C. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel (ong. 26 cm.Ø) Bekleed de vorm met het deeg en prik het op verschillende plaatsen in. Rol de afsnijsels van het deeg tot bijv. een mooie vlecht en plak deze met wat water op de deegrand. Bekleed de bodem met bakpapier en vul hem met de steunvulling. Bak de deegbodem in het midden van de oven ± 10 min. Verwijder steunvulling en bakpapier en schakel de oven terug naar 180 °C, en bak de bodem nog 10 min. Laat de bodem tot lauw/warm afkoelen. Snijd intussen de kop van de sardines. Snijd de vissen iets verder open en verwijder de graat door hem met een schaar eruit te knippen (of vraag het aan de visboer). Klap de sardines open en leg ze met de binnenkant naar boven op het werkvlak. Bestrooi ze met zout/peper. Rol de sardines vanaf de kopkant op en zet ze vast door het staartje enkele cm. van de kant door de twee filets te steken of gebruik een cocktailprikker. Bestrijk de deegbodem met mosterd en verdeel de tomatensaus er over. Snijd de overgebleven 2 tomaten in plakken en leg ze op de tomatensaus. Verdeel de de opgerolde sardines en olijven over de saus en bak de taart nog 8-10 min. in de oven tot de sardines gaar zijn. Bestrooi de taart met blaadjes marjolijn. Laat de taart en uurtje afkoelen!
Receptnummer: 3542 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Dit word het voor mij met moederdag! Plus m'n Javaanse kerriesoep, zijn ze allemaal gek op!! Stokbrood erbij en nog wat andere liflafjes. Een soort buffet en naar ik hoop in de tuin. Maar dat lijkt te lukken!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept