Nieuws   Zoeken 

Merejo's Muffins Basis recept
Ingredienten: (12 pers.):
50 gram boter/margarine
250 gr. bloem
60 gr. suiker
2 1/2 theelepel bakpoeder
mespunt zout
2 eieren
1 1/2 dl. melk
12 caisses of muffinpan
Bereiding:
De boter laten smelten. De bloem boven een kom zeven en de suiker, het bakpoeder en het zout er door mengen. In het midden een kuiltje maken. De eieren enigzins losklopppen en met de melk en de boter in het kuiltje gieten Met een houten lepel alles snel door elkaar roeren. De 12 caisses of de muffinpan met 2/3 vullen met het beslag.De muffins 20 tot 25 minuten in het midden van de oven op 200 graden gaar en goudbruin bakken.
Receptnummer: 3569 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Merejo
Opmerking:
Een zweedse muffin krijg je door een eetlepel warm water met een dopje rum aroma en 50 gr. rozijnen om te roeren. de rozijnen met 30 gr. gehakte walnoten en 1 theelepel gemalen kardamom door het beslag te roeren. De muffins met een halve walnoot versieren
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept