Nieuws   Zoeken 

Carolien's surinaamse zuurkool
Ingredienten: (4 pers.):
3 uien
3 teentjes knoflook
3 vleestomaten
pakje zuurkool
pakje rookspekjes
3 eetlepels ketjap
Bereiding:
Uien snipperen, zachtjes stoven tot ze glazig zijn, geperste knoflook erbij en de kleingesneden tomaten. Dit tot een prutje laten sudderen. In een andere pan de spekjes uitbakken, vet weggooien. Zuurkool kleinsnijden en het meeste vocht eruit persen. Spekjes en zuurkool bij de tomatenprut doen, en tien minuutjes laten garen, dan de ketjap erbij doen.
Receptnummer: 3573 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Carolien
Opmerking:
Ik snij meestal een paar gaatjes in het pakje zuurkool, en pers dan het meeste vocht eruit. Officieel hoor je de zuurkool apart voor te koken voor je het bij de tomatenprut doet, maar ik vind het lekkerder als het niet helemaal door en door gaar is!
Erg lekker met de pittige fruitsalade, gebakken kipfilet en rijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept