Carolien's olijvenbrood
Ingredienten: (6 pers.):
1 pak broodmix
25 gram boter
scheut olijfolie
300 ml water
200 gram olijven zonder pit en vulling
4 teentjes knoflook
zout
Bereiding:
Doe de broodmix in een kom en meng het met de olijfolie, boter en water tot een samenhangend deeg, laat dit afgedekt een kwartiertje rijzen op een warme plaats. Voeg de kleingesneden olijven en de geperste knoflookteentjes en wat zout toe. Doe het deeg in een ingevet bakblik of maak er een plat brood van. Laat nog weer een kwartiertje rijzen, en bak het brood dan in een voorverwarmde oven op 200 graden in 25 minuten gaar en bruin. Heteluchtovens op 180 graden.
Receptnummer: 3576 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Carolien
Opmerking:
Het brood is gaar als het een hol geluid geeft als je erop tikt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept