Nieuws   Zoeken 

Moby's gevulde champignons
Ingredienten: (3 pers.):
12 grote champignons doorsnee
ongeveer 7 cm.
200 gram reepjes gerookte spek
1 a 2 uien
2 eetlepels geraspte oude kaas.
Provencaalse kruiden
kerriepoeder
2 teentjes knoflook
1 ei
boter om in te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden Vet een ovenschaal in. Maak de champignons schoon en verwijder de stelen. Leg de hoedjes in de ovenschotel. Bak de spekjes zonder boter in de pan, als er wat vet is vrijgekomen, de ui klein snijden en toevoegen. Kerriepoeder erbij en lekker laten bakken. Ondertussen de stelen van de champies kleinsnijden. Als de spek en ui al een beetje uitgebakken zijn, de champignonstelen erbij, samen met de provencaalse kruiden en uitgeperste knoflook. Als de champignonstelen wat gekleurd zijn, de pan van het vuur nemen. De geraspte kaas en los geklopt ei erdoor roeren. Vul hiermee de hoedjes en zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Ongeveer 20 min., na 10 min de folie verwijderen voor bruin korstje.
Receptnummer: 3590 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marijke Horst
Opmerking:
Heerlijk met stokbrood en kruidenboter.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept