Ingredienten: (4 pers.):
zakje boerensoepgroenten (300 gram)
3 bouillonblokjes (voor 1,5 liter bouillon)
1 grote ui
2 flinke tenen knoflook
150 gram spekreepjes
1 vleestomaat
blikje tomatenpuree (grote variant)
een groot blik witte bonen (niet in tomatensaus)
150 gram salamiblokjes
klein bakje zure room
| Bereiding:
Kook 1,5 liter water met de bouillonblokjes; als het water kookt voeg je er de soepgroenten aan toe en de vleestomaat (10 minuutjes laten koken) ; intussen bak je de spekreepjes, de gesnipperde ui en de geperste knoflooktenen; doe de tomatenpuree bij de soep en roer goed door; vervolgens de spekreepjes, ui en knoflook in de soep doen en schraap de pan goed leeg; tot slot de witte bonen uitgelekt bij de soep doen. De soep even lekker door laten pruttelen (eventueel pureren, als je van gladde soep houdt; ikzelf vind juist de soep zonder te pureren het lekkerst), opscheppen en serveren met salamiblokjes en zure room. |