Nieuws   Zoeken 

Yente's verrukkelijke witte bonenmaaltijdsoep
Ingredienten: (4 pers.):
zakje boerensoepgroenten (300 gram)
3 bouillonblokjes (voor 1,5 liter bouillon)
1 grote ui
2 flinke tenen knoflook
150 gram spekreepjes
1 vleestomaat
blikje tomatenpuree (grote variant)
een groot blik witte bonen (niet in tomatensaus)
150 gram salamiblokjes
klein bakje zure room
Bereiding:
Kook 1,5 liter water met de bouillonblokjes; als het water kookt voeg je er de soepgroenten aan toe en de vleestomaat (10 minuutjes laten koken) ; intussen bak je de spekreepjes, de gesnipperde ui en de geperste knoflooktenen; doe de tomatenpuree bij de soep en roer goed door; vervolgens de spekreepjes, ui en knoflook in de soep doen en schraap de pan goed leeg; tot slot de witte bonen uitgelekt bij de soep doen. De soep even lekker door laten pruttelen (eventueel pureren, als je van gladde soep houdt; ikzelf vind juist de soep zonder te pureren het lekkerst), opscheppen en serveren met salamiblokjes en zure room.
Receptnummer: 3594 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: yente
Opmerking:
Voor de stevige (en lekkere) trek kun je stokbrood met kaas in de oven leggen en dit erbij serveren (lekker soppen!!!!). Iedereen die ik deze soep voorschotel is er weg van!!! En hoe langer je de soep laat staan, hoe lekkerder hij wordt (altijd jammer als hij na twee dagen weer op is).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept