Nieuws   Zoeken 

Trijna's Spaanse broccoli in saus
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. broccoli
100 gr. hazelnoten
1/2 l. kippenbouillon
1 lepel dikke room
50 gr. boter
1 lepel bloem
2 lepeltjes notenlikeur
zout, peper en bladerdeegkoekjes
Bereiding:
Deel de broccoli in roosjes, stoom ze in 5 minuten, giet de groenten af en roerbak de roosjes met 50 gr. boter, zout en peper. Apart houden. Rooster de hazelnoten met een klein beetje zout en pureer ze lichtjes. Voeg de likeur toe en laat het geheel zacht worden. Los de bloem op in de bouillon en op het vuur 15 minuten, al roerende, laten staan. Voeg bijna aan het einde de rest van de boter en de room toe. Doe de helft van de hazelnoten bij de broccoli en de andere helft bij de crème die nog op een zacht vuurtje staat. Roerbak nogmaals de broccoli om de saus te binden en groepeer de roosjes over vier borden, schenk de rest van de saus erover en serveer er bladerdeegkoekjes bij.
Receptnummer: 3632 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Trijna
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept