Nieuws   Zoeken 

Hanneke's tortilla’s met roergebakken varkensreepjes en avocadodip
Ingredienten: (4 pers.):
400 g varkensreepjes
1 avocado, in blokjes
1 dl zure room
1 lente-ui, in ringen
½ groene peper, van zaad ontdaan en fijngesneden
50 g geraspte Cheddar (kaas)
2 theel. limoensap
zout en (versgemalen) peper
2 eetl. (zonnebloem)olie
1 eetl. Mexicaanse kruiden
4 sjalotjes, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
1 blik maïs (à 300 g)
zout en (versgemalen) peper
8 tortilla’s (pak, à 360 g)
verder: ovenschaal
Bereiding:
Pureer met een staafmixer in een hoge kom de avocado, zure room, lente-ui, groene peper, Cheddar en limoensap. Breng de dip op smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verhit de olie in een wok, voeg de varkensreepjes en de Mexicaanse kruiden toe en roerbak het vlees in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze kort mee. Schep de paprika door het vlees en roerbak deze ca. 5 minuten. Voeg de maïs toe en warm deze kort mee. Breng de vulling op smaak met zout en peper. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op De verpakking. Verdeel de vulling met varkensreepjes over de warme tortilla’s en Rol deze op. Leg de tortilla’s in een ovenschaal, schep de avocadosaus over De tortilla’s en grill deze kort in de oven tot de avocadosaus warm is. Serveer de tortilla’s direct.
Receptnummer: 3652 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept