Nieuws   Zoeken 

Beppie's yoghurt/vruchtentaart
Ingredienten: (10 pers.):
VOOR HET DEEG:
2 eieren.
80 gr. suiker.
2 eetl. warm water.
100 gr. tarwebloem.
100 gr. gehakte hazelnoten.
VOOR DE VULLING:
9 witte gelatineblaadjes.
1 pot kersen op sap (340 gr.).
1 blik abrikozen op sap (340 gr.).
6 dl. yoghurt.
100 gr. honing.
2 eetl. citroensap.
1/2 geraspte citroenschil.
2 dl. slagroom.
Bereiding:
Een springvorm met bakpapier bekleden (vorm van ± 26 cm.Ø). Oven voorverwarmen op 180 °C. De eieren scheiden, de eiwitten met 20 gr. suiker stijfkloppen. De dooiers met met de rest van de suiker en het water tot een lichte cremè roeren. De bloem zeven, met de noten mengen. Eiwit en bloemmengsel door de cremè scheppen. In de vorm doen en in de oven 15 min. bakken. (Hetelucht 160 °C). Gelatine weken. Vruchten laten uitlekken, het sap opvangen. De yoghurt met 80 gr. honing, citroensap en -schil mengen. Gelatine uitdrukken, au bain marie of in de magnetron oplossen, laten afkoelen en door de yoghurt mengen. De slagroom stijfkloppen en door de yoghurt scheppen. De rest van de honing met 50 ml. abrikozensap mengen; verhitten. Over de taartbodem druppelen. De bodem met 1/3 van de yoghurt bestrijken en met kersen en abrikozen beleggen. (Enkele vruchten apart houden). De taart met de rest van de yoghurt bestrijken. 3 uur in de koelkast zetten!! Taart uit de vorm halen en op een schaal doen. Garneren met de de overgebleven vruchten en de taartrand ev. met gehakte hazelnoten of chocolade hagelslag.
Receptnummer: 3661 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Een heerlijke frisse taart, misschien iets voor de Pinksterdagen?
Voorbereiding 35 min.
Bakken 15 min.
Koelen 3 uur.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept