Nieuws   Zoeken 

Rina's kip-rijstschotel met chorizo
Ingredienten: (2 pers.):
2 a 3 ons kipfilet
1 ons chorizo in plakjes
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetl. olie
150 a 175 gr. rijst
zout, peper
1/2 eetlepel paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes
1 1/2 kippenbouillontabletten
2 eetl. koriander of peterselie
Bereiding:
Snijd de kipfilet en de chorizo in stukjes Pel en snipper de ui en knoflook Roerbak de kip, ui en knoflook tot de kip lichtbruin is. Voeg stukjes chorizo en rijst toe en roer tot alle rijstkorrels glanzen van de olie. Toer er paprikapoeder zout en peper naar smaak toe. Voeg de tomaten met het sap toe en verkruimel de bouillontabletten er boven Doe er 1/4 liter water bij tot de rijst ongeveer 1 cm onder staat. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht, afgedekt op een laag vuur, ca 3- min. zachtjes pruttelen tot alle vocht is opgenomen Roer de peterselie of koriander erdoor . Lekker met een salade.
Receptnummer: 3679 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 24 min. | Meer recepten van: rina
Opmerking:
Dit recept heb ik uit het boekje ditjes en datjes. Wij (mijn man en ik) zijn er dol op.
Het is een makkelijk eenpansgerechtje dus ook voor op de camping en in de vakantie wordt het gemaakt.Het heeft een lekkere pittige smaak.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept