Gegratineerde groenten
Ingredienten: (4 pers.):
zout, peper
250 gr. broccoli
1 kleine bloemkool
2 wortels
150 gr. diepvrieserwten
2 tl. zonnebloemolie
1 el tarwebloem
2 dl. melk
5 el. groentebouillon
100 gr. geraspte kaas
peper
Bereiding:
de oven voorverwarmen op 200C. in een grote pan 2 liter water met zout aan de kook brengen. ondertussen de broccoli en de bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen.
de wortels schrapen en in dunne plakjes snijden de roosjes in het water doen en na 1 min. de wortels erbij doen. de groenten nog eens twee min. laten koken. in een vergiet goed laten uitlekken en de groenten in een ovenschaal doen. de erwten toevoegen. voor de saus de olie in een pan verhitten, de bloem toevoegen en 1 min. onder voortdurend roeren laten koken. beetje bij beetje de melk en de bouillon erbij gieten. aan de kook brengen en al roerend 3 min. laten koken. de saus van het fornuis halen en de helft van de kaas erdoor roeren. op smaak brengen met peper de saus over de groenten gieten. zo verdelen dat alles bedekt is. de rest van de kaas erover strooien en ong. 10 min. in de oven (180C) gratineren.
Receptnummer: 37 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept