Nieuws   Zoeken 

Mirjam's Marokkaanse aubergine-puree met couscous
Ingredienten: (2 pers.):
1 grote aubergine
1 eetlepel komijnzaadjes
1 theelepel paprikapoeder
2 teentjes knoflook
snufje koriander- en gemberpoeder
zout en peper naar smaak
200gram couscous
Olijfolie
Bereiding:
Aubergine schillen en in blokjes snijden. In magnetron 5 minuten op hoogste stand verwarmen, of in stoompan 30 minuten stomen totdat aubergine heel zacht is. Intussen komijnzaad in heet water laten weken. Olijfolie in pan verhitten. Gestoomde aubergineblokjes met knoflook en andere kruiden in 10 minuten onder voortdurend roeren door en door gaar laten worden (wordt puree). Na 5 minuten uitgelekte komijnzaadjes toevoegen. Ondertussen couscous volgens gebruiksaanwijzing klaar maken.
Receptnummer: 3729 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Mirjam
Opmerking:
Kan ook heel goed als voorgerecht voor andere Marokkaanse gerechten dienen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept