Ingredienten: (2 pers.):
sla
een kipfilet, in reepjes gesneden
een ui
een teen knoflook
wat verse gember
andere stevige groente die je toevallig in huis hebt (paprika, witte kool,
tauge, etc.)
ketjap
olie | Bereiding:
Leg de (ijsberg)sla op een groot bord. Bak de reepjes kipfilet 5 min. in de wok. Eruit halen en een gesneden ui, een teen gesneden knoflook, wat geraspte gemberwortel, evt. wat reepjes wittekool of tauge of wat je anders in huis hebt erbij, en vijf min. bakken. Er ondertussen wat ketjap (zoet of zout, kan allebei) bij doen en de boel er in rondroeren. Warme ui etc. op de sla, kipfilet weer in de wok, sesamzaad erop en nog zo'n kleine vijf min. bakken. Ook op de sla leggen en alles opeten (ik had ook nog wat verse koreander in huis, heb dat er op het laatst overheen geknipt, heerlijk.) |