Ingredienten: (8 pers.):
1 pak lange vingers
0,5 liter magere yoghurt
50 gram magere melkpoeder
2 theelepels vanille essence
8 blaadjes witte gelatine
1 citroen
1 blik mandarijntjes
2 eetlepels zoetstof | Bereiding:
Voorbereiding gelatine: laat de gelatine 5 minuten weken in koud water, uit laten lekken, in pannetje verwarmen, niet koken en laten afkoelen. Yoghurt, melkpoeder, zoetstof en essence in een kom doen en mixen, daarna in koelkast afkoelen. Bodem van een pannetje bedekken met mandarijnsap en dit verwarmen, halve citroen uitknijpen en sap erbij doen, gelatine erbij en goed mixen tot schuimige massa. Dit bij de yoghurt doen en weer mixen. Mandarijntjes erbij (een paar bewaren voor decoratie), 15 minuutjes in de koelkast opstijven. Ronde bakvorm bodem bedekken met lange vingers, suikerlaag naar boven, en het yoghurtmengsel eroverheen gieten, ca. 2 uur laten opstijven in de koelkast en klaar. |