Nieuws   Zoeken 

Ben's pittige macaroni/spaghetti
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram macaroni of spaghetti
500 gram gehakt
gehaktkruiden (busje)
pakje macaroni/spaghetti-kruidenmix
blikje tomatenpuree
1 ui
2 teentjes knoflook
50 gr. boter/margarine
Bereiding:
Zet ruim water op voor de macaroni/spaghetti. Kook die in plm. 8 min. Afgieten, naspoelen met koud water. Spreid het gehakt op een plank, bestrooi met gehaktkruiden. Snipper de ui. Zet in klein pannetje water op en laat aan de kook kome n. Laat daarin de kruidenmix plm. 10 min. wellen. Roer er dan de tomatenpuree door. Klaar. Doe wat boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde uit. Dan het gehakt er bij en goed rul maken onder hoog vuur. Vervolgens de teentjes knoflook er boven uitpersen en goed roeren. Daarna deksel op de pan en even laten sudderen. Tenslotte de gewelde saus er doorheen mengen en het geheel nog vijf minuten laten pruttelen. Klaar. Macaroni/spaghetti en saus apart opdienen en bestrooien met oude of parmesaanse kaas.
Receptnummer: 3748 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Ben
Opmerking:
Meestal bak ik de uitgelekte macaroni/spaghetti nog even in wat olijfolie onder heet vuur voor het opdienen. Klaar in een minuut
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept