Nieuws   Zoeken 

Hanneke's Hollandse komkommercarpatio met aardbeien
Ingredienten: (4 pers.):
1 komkommer
zout
250 g aardbeien
Voor de vinaigrette:
1 eetlepel groene peperkorrels (uit een potje)
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel wijnazijn
zout
peper
basilicum
Bereiding:
Ga met de tanden van een vork over de gewassen schil van de komkommer, zodat een gekartelde rand ontstaat. Schaaf de komkommer in heel dunne plakjes en bestrooi ze met zout. Laat dit 15 minuten intrekken. Was de aardbeien, halveer deze. Schenk de olie en azijn bij elkaar en klop tot een mooie vinaigrette. Breng deze op smaak met zout en peper . Spoel de plakjes komkommer af en dep ze droog met keukenpapier. Rangschik de plakjes komkommer in een cirkel op de bordjes en verdeel de halve aardbeien eroverheen. Bestrijk het geheel met vinaigrette, garneer met basilicum en peperkorrels en serveer de carpaccio.
Receptnummer: 3792 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept