Ingredienten: (4 pers.):
snufje zout
snufje peper versgemalen
1 sjalot fijngesnipperd
1 eetlepel azijn witte wijnazijn
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook geperst
1 1/4 deciliter zure room
1/2 eetlepel peterselie
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel worchestersaus
4 ribkarbonade รก 125 g stuk
| Bereiding:
Meng in een kom knoflook, sjalotje, paprikapoeder, Zure room, azijn, peterselie, zout, peper en Worcestersaus tot een marinade. Schep de ribkarbonades door de marinade en laat het vlees hierin 30minuten afgedekt in de koelkast marineren. Bereiden: Verhit de grillpan (BBQ of ovengrill) voor en bestrijk de Pan licht met olie. Dep de ribkarbonades met keukenpapier droog en grill Het vlees in ca. 8-10 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de ribkarbonades over 4 borden. |