Nieuws   Zoeken 

Sonja's pittig gevuld stokbrood
Ingredienten: (2 pers.):
2 voorgebakken pistolletjes (wit of bruin)
1/2 kuipje smeerkaas
1/2 eetlepel halvarine
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal
peterselie
peper + zout
rookvlees (6 plakjes)
Bereiding:
Meng de smeerkaas met de halvarine, de knoflook (uitgeperst), sambal, peterselie en voeg peper en zout toe. Laat dit even lekker trekken. Snij de plakjes rookvlees doormidden. Snij 6 plakjes in de pistolletjes (maar niet door, als de onderkant vast blijven zitten is dat makkelijker maar niet noodzakelijk). Smeer nu tussen de plakjes stokbrood wat smeerkaasmengsel (lekker gul, het moet goed plakken) en doe er een plakje rookvlees tussen. Vul zo de broodjes. Pak ze vervolgens in alu folie in en bak ze 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC. Vouw vervolgens de folie open en bak nog 7 minuten op 200ºC af. Smullen maar!!!
Receptnummer: 3838 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Dit is ook erg lekker als hoofdgerecht met wat sla erbij of als bijgerecht. Je kan het smeerkaasmengsel ook erg lekker op een toastje smeren of ipv kruidenboter bij de BBQ of gourmet/fondue.
Voor een magere variant kan 20+ smeerkaas worden genomen en ipv boter, kwark of huttenkase.
Het smaakt ook erg lekker als je ipv rookvlees bijvoorbeeld rauwe ham, salami of kip gebruikt. Zonder vlees is dit ook zeer goed te eten (doe ik regelmatig).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept