Nieuws   Zoeken 

Giuli's kip met pinda's
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr. kipfilet
1 eiwit
3 el ketjap manis
1 tl maïzena
1 el witte wijnazijn
1 el bruine basterdsuiker
olie
zout, peper
2 teentjes knoflook
1/2 tl sambal oelek
1/2 tl gemberpoeder
1 el droge witte wijn
100 gr. ongezouten pinda's
Bereiding:
Snijd de kipfilet in reepjes. Klop het eiwit even los en meng er de ketjap en de maïzena door. Leg de reepjes kip in een kom en schep het eiwitmengsel erdoor. Laat de kip 1 uur staan. Roer de witte wijnazijn, de bruine basterdsuiker en de witte wijn door elkaar. Zet dit apart. Verhit de olie in een wok tot deze begint te dampen. Bak de kip ineens gedurende 2 min. Haal de kip even uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de kip met zout. Verhit een beetje olie in de wok en voeg de sambal toe. Knijp de knoflook boven de pan uit en voeg de gemberpoeder toe. Roerbak voor een paar seconden. Voeg de kip en roerbak voor 2 min. Schuif de inhoud van de wok naar 1 kant en voeg het azijnmengsel toe. Schep de kip gedurende 1 min. hierdoor. Rooster de pinda's in een droge koekenpan goudgeel en strooi ze over de kip. Lekker met rijst en een salade.
Receptnummer: 3899 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept