Ingredienten: (4 pers.):
1 blikje tonijn op water
100 gr. gepelde garnalen
125 gr. gekookte mosselen
200 gr. cocktailtomaatjes
1 kleine ui
4 eetl.gemengd: fijngehakte peterselie, oregano, bieslook
1 teentje knoflook
2 eetl. (Linera) dressing
3 eetl. witte wijn
1 eetl. witte wijnazijn
zout, peper | Bereiding:
Laat de tonijn goed uitlekken. Verwijder van de garnalen eventuele zwarte draadjes. Snijd de tomaatjes doormidden. Hak de ui heel fijn. Maak een dressing door de fijngehakte kruiden, wijnazijn en witte wijn door de (Linera) dressing te roeren. Meng hierdoor de fijngehakte ui en het teentje knoflook (uitgeperst). Maak de dressing op smaak af met zout en peper. Haal de tonijn los, doe ze samen met de garnalen, mosselen en de tomaatjes in een schaal en meng hier tenslotte de dressing door. |