Prutjes a la Compudora
Ingredienten: (2 pers.):
500 Gram Gehakt
4 Teentjes Knoflook
Spekjes
2 Paprika's, kies zelf uw kleur !
3 Rode Uien
aardappel-puree met kaas
geraspte pasta-kaas
1 Pot Spercie-bonen
1 Pot Gesneden Blad-spinazie
Gyros-mix (Kruiden)
Braad & Grill Kruiden
Italiaanse KruidenMix
Bereiding:
Rul als eerste het gehakt in (bij voorkeur) een wok. Gebruik geen boter, helemaal niet nodig ;-) Bak hier vervolgens de uien, spekjes, knoflook en paprika in mee, niet te lang, behoud de smaak !!! Voeg ook de kruiden toe.... Nu kunnen de groenten worden toegevoegd, gewoon in de wok erbij.. (ik hoop dat ie groot genoeg is ;-)) Mix de bonen en de spinazie lekker door de rest van de ingrediŽnten in de wok. Verdeel dit alles nu netjes in een ovenschaal. De wok kan weg, nu gaan we de puree klaarmaken, lekker makkelijk, melk koken, wat water erbij, zakje erdoorheen, goed roeren, klonten zijn verboden !!!!! Verdeel de puree nu netjes over de gevulde ovenschaal, het is wel zo leuk als dit een dekkende laag wordt, zodat men de rest van de schotel niet te zien krijgt (verrassing !!!!!) Strooi tot slot de pasta-kaas over het geheel uit, en plaats de schotel in de oven (Electrisch bij voorkeur) om de kaas lekker knapperig en bruin te krijgen.... Eet smakelijk !!!
Receptnummer: 3912 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Mark van Hemert
Opmerking:
In plaats van Spinazie en Spercie-bonen, kun je ook eens Rode Kool met appeltjes toevoegen, of welke groente dan ook !!!!!
Steeds weer iets nieuws, steeds weer anders !!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept