Co's caribische kip
Ingredienten: (6 pers.):
2 el Caribisch specerijenmengsel (zie hieronder bij opmerkingen)250 ml kokosmelk
120 ml rum
6-8 porties kip, ontveld
4 bananen, in plakjes gesneden
1 tl maanzaad
1 tl gemalen kaneel
1 el boter
olie
1 groene paprika, in lange repen gesneden
1 rode paprika, in lange repen gesneden
2 lente-uitjes, in plakjes gesneden
100 gr. champignons, in plakjes gesneden
1 el bieslook, fijngehakt
1 mango, in dunne plakjes gesneden
8-10 balletjes meloen
100 gr. druiven
1 el cashewnoten
1 el gemalen kokos of kokosvlokken zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor (na punt 1) op 190'C
Bereid eerst de marinade door het specerijmengsel met de kokosmelk en de helft van de rum te mengen. Wrijf de kip goed in met de marinade en laat alles als het even kan 2 uur (sorry) op een koele plaats staan. Schik de plakjes banaan in een ovenvaste schaal en bestrooi ze met het maanzaad en de kaneel. Doe hier en daar een stukje boter op, giet de rest van de rum over de ingrediŽnten en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven. Haal intussen de kip uit de marinade en bewaar deze marinade voor later. Verhit een beetje olie in een wok of koekenpan en bak de stukken gemarineerde kip 5 tot 10 minuten op een matige warmtebron tot deze rondom goudbruin beginnen te worden. Neem ze uit de pan, laat ze iets afkoelen en snijd het vlees in lange repen. Verhit nog wat olie in een schone wok en roerbak de reepjes paprika, de lente-uitjes, de champignons en het bieslook 3 tot 4 minuten. Roer de reepjes kip door het paprikamengsel. Schep de mango, meloen en de druiven door het kipmengsel en roer vervolgens de cashewnoten en het kokos erdoor. Voeg de achtergehouden marinade toe en schep alles weer goed om. Neem de gebakken bananen uit de oven en roer ze, samen met het bakvocht door het kipmengsel. Laat alles nog l of 2 minuten doorwarmen en dien het gerecht op met gekookte witte rijst of een mengsel van witte en wilde rijst.
Receptnummer: 392 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 180 min. | Meer recepten van: co van der hoek
Opmerking:
Om het marineren sneller te laten verlopen gebruik de vacuum-saver eens!!!!
Caribische kruidenmengsel: 3 el azijn, 2 lente-uitjes, fijngehakt, 1 chilipeper, van de zaadjes ontdaan en fijngehakt, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1-2 tl paprikapoeder, 1 1/2 tl kaneel, 1 1/2 tl gemalen piment,
1 1/2 tl geraspte nootmuskaat, 1 el fijngehakte tijm, tabasco of andere chilisaus, zout en peper
1. Doe alle ingrediŽnten in een kom en meng alles goed door elkaar.
2. Gebruik deze saus als een marinade of bestrijk vlees of kip vlak voor het roosteren hiermee.
Je kunt het vlees ook tijdens het roosteren met deze saus bestrijken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept