Nieuws   Zoeken 

esther's kipschotel met perzik en fetakaas
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram kipfilet
2 eetlepels honing
zout
peper
tijm
2 eetlepels olie
50 gram mager rookspek
2-3 uien
1-2 teentjes knoflook
50 gram boter
40 gram bloem
1/2 liter melk
beetje sinaasappelsap
1/2 liter perzik uit blik
150 gram fetakaas
Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes en vermeng dit met de honing, zout, peper en tijm. Bak dit in de olie goudbruin en voeg de stukjes spek toe. Voeg daarna de uien en knoflook toe en bak dit mee. Voeg een klein beetje bloem toe (ong. 1 eetl.), scheutje sinaasappelsap en het perzikvocht uit het blik. Laat dit ongeveer 15 min. zachtjes pruttelen. Vet intussen een ovenschaal in. Smelt de boter op een zacht vuur en voeg de bloem toe, laat dit 1 minuut zachtjes doorkoken. In gedeelten de melk toevoegen en steeds aan de kook brengen. Voeg de verkruimelde feta toe. Doe de in stukjes gesneden perzik bij het kipmengsel en schep dit in de ovenschaal. Verdeel de saus erover en zet het ca. 30 min in een hete oven (175c). Serveer met witte rijst.
Receptnummer: 3928 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Esther
Opmerking:
Erg lekker recept, vooral door de smaakcombinatie van honing en spek!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept