Nieuws   Zoeken 

Rina's feestelijke zalmmouse
Ingredienten: (6 pers.):
1 groot blik zalm - 450 gram
4 rode blaadjes gelatine
2 eetlepels mayonaise (2dl)
1 eetlepel citroensap of sherry
4 eetlepels zure room (1/2 bekertje creme fraiche)
mespunt franse mosterd
mespunt cayennepeper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel kappertjes
Bereiding:
Zalm uit laten lekken en fijn maken Gelatine weken in koud water en uitknijpen. Oplossen in ca 5 eetlepels heet water dan af laten koelen. Goed door elkaar mengen Mayonaise, gelatine, zure room , citroensap kruiderij en zalm goed roeren tot een gladde massa. Bestrijk een visvorm dun in met wat olie, doe het mengsel erin en strijk het glad 4 uur in de koelkast laten opstijven.
Receptnummer: 3957 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 255 min. | Meer recepten van: rina
Opmerking:
Leuk voor een avondje met een glaasje wijn
Is weer even iets anders dan de gewone salades, en de koelkast doet het meeste werk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept