Nieuws   Zoeken 

Rina's rode kool uit de wok
Ingredienten: (4 pers.):
handje rozijnen
rode kool of 1 1/2 zak voorgesneden kool
olie
2 ons magere gerookt spekreepjes
1 grote ui
balsamico azijn
donkerbruine basterdsuiker
2 zoetzure appels
zout en peper
Bereiding:
Laat de rozijnen weken verhit de olie en laat hierin de de spekjes op halfhoog vuur 5 min bakken. Snipper intussen de ui en voeg die na 5 min toe. Bak alles op hoog vuur tot de ui gaat kleuren. Voeg de rode kool toe en schep goed om Roerbak 5 min op hoog vuur. Blus af met een flinke scheut balsamico azijn en klein scheutje water en zet het vuur lager. Voeg 2 el bruine basterdsuiker toe en schep goed om Doe de deksel op de pan en laat de kool zachtes beetgaar stoven. Snijd de intussen geschilde appel in blokjes. Giet de rozijnen af Schep vlak voor het serveren de appel en de rozijnen door de kool. Breng op smaak met zout en peper en evt. meer suiker. (Het scheutje water kan ook vervangen worden door rode wijn)
Receptnummer: 3958 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: rina
Opmerking:
Dit heeft wel eens als winnend recept in de libelle gestaan. Ik heb het al een paar keer gegeten en vond het zo bijzonder en anders van smaak dat ik dit jullie er graag kennis van laat maken
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept