Nieuws   Zoeken 

Jan's lentesoep
Ingredienten: (4 pers.):
350 gr. aardappelen
2 bosjes pijpajuin
1 el olijfolie
80 cl groentenbouillon(instant)
2 courgettes
100 gr. verse spinazie
300 gr. erwtjes(diepvries)
basilicum
2 el zure room
Bereiding:
De aardappelen schillen en in blokjes snijden. De uien in ringen snijden. Beide aanstoven in olijfolie en de bouillon erop gieten. De courgettes schoonmaken, in plakjes snijden, en na 5 min bij de soep doen. De spinazie wassen, in reepjes snijden en met de helft van de erwtjes na 10 min. door de soep roeren. De rest van de erwtjes met basilicum en room pureren in de mixer en toevoegen. Meteen opdienen.
Receptnummer: 396 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: jan dierckx
Opmerking:
Lekker met stokbrood.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept