Nieuws   Zoeken 

Beppie's zelf gedroogde tomaten
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. trospomodori en
500 gr. kleine trostomaten.
zout.
peper uit de molen.
Bereiding:
Warm de oven voor op 100 °C. Leg een driedubbele laag keukenpapier op de bakplaat. Halveer de pruimtomaten overlangs. Snijd de trostomaatjes doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven op het keukenpapier. Bestrooi ze met wat zout en peper uit de molen. Schuif het rooster in het midden van de oven en laat het 6 tot 12 uur in de oven tot ze bijna droog zijn. Laat ze afkoelen. Je kunt ze meteen gebruiken maar ook in een afgesloten pot, in de koelkast bewaren. Maximaal 1 week. Of schenk de pot vol met olijfolie en bewaar ze zo op een koele plek, buiten direct zonlicht. Stop er eventueel een takje basilicum tussen, voor nog meer smaak.
Receptnummer: 3965 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 720 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Het lijkt lang werk maar al die uren in de oven heb je er natuurlijk geen werk aan! Je kunt ze op brood eten maar ze zijn ook heerlijk door pasta's of in een saus of in een salade. Maar eigenlijk is het gewoon leuk om ze zelf gemaakt te hebben!! Die koele plek is bij mij de koelkast geworden alleen was toen de olie een beetje vast geworden, of hoe noem je dat. Maar een 1/2 min. in de magnetron en dat was ook weer opgelost!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept