Danielle's zoetzure sperziebonen van Oma
Ingredienten: (2 pers.):
300 gr. sperziebonen
zout
1 ui
1 tl. suiker
4 el. (wijn)azijn
1 el. olie
evt. peterselie
Bereiding:
sperziebonen in ruim water (met een snufje zout) beetgaar koken (zonder deksel) intussen ui in halve ringen snijden doe de suiker, een snufje zout en de azijn in een kom en roer tot de suiker is opgelost dan de olie erdoor en de uienringen sperziebonen afgieten en door de marinade scheppen als ze nog heet zijn af laten koelen en af en toe omscheppen (minstens 2 uur laten marineren) eventueel vocht afgieten en bestrooien met wat peterselie
Receptnummer: 3976 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Danielle
Opmerking:
de smaak is een dag later nog lekkerder (dus makkelijk vantevoren klaar te maken)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept