Corien's Foccacio met Pesto
Ingredienten: (6 pers.):
1/4 gesnipperde (rode)ui
3 eetl. olijfolie
8 olijven met piment
1 pak broodmix
3 eetl. pesto of tapenade
peper
2 eetl. olijfolie
1 eetl. (grof zee-)zout
Bereiding:
Fruit de ui in de olijfolie circa 3 min.. Snijd de olijven in stukjes. Doe de broodmix op 1 eetl. na in de keukenmachine. Voeg de ui, pesto, olijven, peper en 3 dl. heet water toe. Kneed het deeg. Doe het deeg in een met broodmix bestoven kom en dek het af met een vochtige doek. Laat het deeg 2*15 min. op een warme plaats rijzen en kneed het tussentijds door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi het met broodmix. Kneed het deeg nogmaals goed door. Rol het deeg uit tot een grote lap en leg het op de bakplaat. Bestrijk het deeg met olijfolie. Druk er met de vingers gaten in en bestrooi het met zout. Laat het nogmaals ca. 15 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 230 graden. Druk er weer met de vingers gaten in en bak de foccacio in circa 15 min. gaar in de oven. Eetsmakelijk
Receptnummer: 3989 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Corien van Tol
Opmerking:
Lekker om te dippen in de overgebleven pesto(eventueel verdund met olijfolie)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept