Ingredienten: (4 pers.):
1 kleine bloemkool
zout
250 gr. champignons
1 ui
50 gr. boter of margarine
kerriepoeder (2 afgestreken eetlepels/1 kan ook als je dit wat veel vindt)
3 dl. bouillon
1 eetl. mango-chutney
1 eetl. kruisbessenjam
25 gr. bruine basterdsuiker
sap van 1 citroen
25 gr. rozijnen
6 tomaten
50 gr. gepelde walnoten
| Bereiding:
Was de bloemkool en verdeel hem in grote stukken en kook ong. 10 minuten. Laten uitlekken. Champignons in plakjes snijden en de ui in ringen verdelen. In boter of marg. uiringen fruiten tot ze zacht zijn. Champignonplakjes toevoegen en meebakken. Strooi dan het kerriepoeder erover en bak alles nog een paar minuutjes. Roer er doorheen bouillon, chutney, kruisbessenjam, bruine suiker, citroensap, rozijnen en wat zout. Laat alles zo'n 20 min. zachtjes koken. Pel de tomaten en snijd ze in plakken. Voeg deze met de bloemkoolroosjes en grofgehakte noten erbij en warm het goed door. Lekker met rijst en apart nog wat chutney. |