Nieuws   Zoeken 

Marie-Jose's garnalen-croquetten (12 stuks)
Ingredienten: (4 pers.):
3 dl. visboullion[blokje]
50 gr. boter.
60 gr. bloem.
4 eetl. room.
1 eetl. gehakte peterselie.
2 theel. zwarte peper.
200 gr. garnalen.
voor paneren:
bloem, 1 ei, paneermeel.
Bereiding:
Smelt de boter, roer de bloem erdoor, de koude boullion erbij schieten en blijfen roeren. Laat de massa 3 min. koken en laat wat afkoelen. Garnalen, de room en de geh. peterselie erdoor roeren eventueel nog wat op smaak maken. Laat de massa heel goed afkoelen [paar uur in de koelkast] Maak 12 even grootte croquetten en paneer deze en laat weer afkoelen. Lekker met zelfgebakken frieten en zelfgemaakte mayo en gemengde sla.
Receptnummer: 4009 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: M-J
Opmerking:
Je ziet wel we zijn in Antwerpen geweest. Toen ik dit in een restaurant bestelde dacht ik:" dat kan ik zelf ook" Het recept komt uit:Het volkomen Kookboek van Albert Hein uitgave: 1976 [ ik schrok dat ik dat boek al zo lang heb] Ik gebruik dat boek alleen als ik hoeveelheden nodig heb. Ik heb bij de bereidingstijd de afkoelingstijd er niet bijgeteld. Succes en groetjes M-J.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept