Nieuws   Zoeken 

Rob's paddestoelenpasta met gerookte bacon
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. pasta (liefst tagliatelli)
100 gr. cantharellen
250 gr. kastanjechampignons
25 gr. of meer (naar smaak) gedroogd eekhoorntjesbrood
100 gr. gerookte bacon/pancetta
1 glas witte wijn
50 gr. parmezaanse kaas
2 eetl. olijfolie
Bereiding:
Snijd de gerookte bacon of pancetta in reepjes. Dit kan vrij snel door gewoon alle plakjes op elkaar te leggen en alles tegelijk te snijden. Bak deze op en leg ze apart. De gedroogde paddestoelen moeten geweekt worden. Doe de paddestoelen hiervoor in een klein bakje en vul het met warm water. Snij dan de overige paddestoelen in plakjes/reepjes. Roerbak deze paddestoelen in olijfolie en blus ze vrij snel af met de witte wijn. Haal vervolgens het geweekte eekhoorntjesbrood uit het bakje en gooi het in de pan bij de overige paddestoelen. Roerbak verder en voeg voorzichtig het weekvocht van het gedroogde eekhoorntjesbrood toe. Zet ondertussen de pasta op (ik zet altijd eerst water op in een waterkoker). Zodra de pasta de aangegeven tijd op de verpakking (of naar eigen smaak) gekookt heeft, giet dan de pasta af. Voeg vervolgens het paddestoelenmengsel, de gebakken bacon/pancetta en de parmezaanse kaas toe.
Receptnummer: 4027 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Rob
Opmerking:
In principe kun je veel paddestoelen hiervoor gebruiken, omdat het gedroogde eekhoorntjesbrood een enorm sterke smaak heeft. Dat gedroogde eekhoorntjesbrood is dus wel een must. Het is te krijgen bij import-zaken (Italiaanse "toko's" of traiteurs). Lekker met een knapperige salade en een glas stevige rode wijn!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept