Ronny's risotto met doperwten en munt
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr risotto-rijst
200 gr diepvries-doperwten
1 sjalotje of ui
ca 1,2 liter bouillon (kip of tuinkruiden)
sap van 1 citroen
bosje verse (peper)munt
peper
olijfolie
Bereiding:
Gesnipperde sjalot of ui fruiten in olijfolie. Na enkele minuten de risotto-rijst toevoegen en even meebakken. De risotto op de normale manier bereiden: beetje bij beetje bouillon toevoegen, blijven roeren totdat bijna alle bouillon is opgenomen in de rijst. Ca 5 minuten voor het eind de doperwten toevoegen. Als de risotto klaar is, citroensap en verse munt erdoorheen roeren. Evt. verse peper en scheutje olijfolie. Voor de liefhebbers een beetje parmezaanse kaas eroverheen.
Receptnummer: 4032 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: ronny
Opmerking:
Met dank aan Jamie de-naakte-kok Oliver
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept