Nieuws   Zoeken 

Sophie's Italiaanse ovenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
120 gr kleine macaroni, een beetje boter
2 gesnipperde uien,
1 teentje knoflook,
460 gr tomaten uit blik, 1 blikje tomatenpuree
1 rode en 1 groene paprika in stukjes
225 gr salami in blokjes
10 zwarte olijven in plakjes
120 gr mozzarella in plakjes
Bereiding:
Macaroni gaar koken. Boter verhitten en ui en knoflook glazig bakken. De tomaten met het sap, de tomatenpuree, de rode en de groene paprika en de olijven in de pan doen. Alles goed vermengen en 5 minuten laten sudderen.Op smaak brengen met peper en zout. Macaroni met het parikamengsel goed vermengen en in een ovenschaal doen. De mozzarella plakjes erover verdelen. Het gerecht, zonder deksel in een voorverwarmde oven zetten (180 graden) en in 25 minuten laten gratineren.
Receptnummer: 4034 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Sophie Cremers
Opmerking:
voor de macaroni gebruik ik altijd kritaraki. Dat is een griekse pastasoort. Je kunt het ook kopen bij Turkse winkeltjes. De pasta ziet eruit als een rijstkorrel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept