Nieuws   Zoeken 

Sophie's perziken met kastanje-amandelvulling
Ingredienten: (4 pers.):
4 grote rijpe perziken
2.8 dl droge witte wijn
2 el cognac
Vulling: 60 gr chocolade
80 gr kastanjepuree
1 eierdooier
1 el perziklikeur of cognac
1.4 dl slagroom
1 el gemalen amandelen
4 amandel- of bitterkoekjes
Bereiding:
perziken schillen en doormidden snijden, pitten verwijderen. In een schaal leggen. Wijn en cognac erbij gieten, en zoveel water dat ze bedekt zijn. Chocolade instukjes snijden en au-bain-marie laten smelten. Kastanjepuree erdoor roeren. Mengsel van het vuur halen en even laten afkoelen (regelmatig roeren). Eierdooier door chocomengsel kloppen, en vervolgens de likeur of cognac. Slagroom stijfslaan en met de amandelen door het chocomengsel roeren en af laten koelen. De perziken uit de marinade scheppen en op een desserbordje leggen. Een spuitzak vullen met het chocomengsel, en de holte van de perzik vullen. Garneren met de koekjes. Gekoeld serveren eventueel met een flinke toef slagroom.
Receptnummer: 4035 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Sophie Cremers
Opmerking:
Dit recept is favoriet in Milaan tijdens het perzikenseizoen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept